Filmavond”Des hommes et des dieux” met inleiding door Jonas Slaats

Een klooster, ergens hoog in de Maghrebijnse bergen tijdens de jaren ’90. Acht Franse monniken leven er in harmonie met hun islamitische dorpsgenoten. Ze helpen hen in hun arbeid, nemen deel aan hun festiviteiten en waken over hun medische gezondheid.

Terreur en geweld nemen echter langzaam maar zeker de bovenhand in de regio. Ondanks het toenemende gevaar dat hen omringt, groeit de vastberadenheid onder de monniken om te blijven. Wanneer ze besluiten om enkele gewonde terroristen te behandelen, reageren de autoriteiten furieus en zetten hen onder druk om terug te keren naar Frankrijk.

Een verhaal over waarden die geconfronteerd worden met fundamentalisme. Gebaseerd op waargebeurde feiten, die door de Franse overheid lange tijd in de doofpot zijn gestopt.

In samenwerking met Cinema ZED organiseren we een filmreeks rond religie en film. De reeks gaat van start op 11 december met de vertoning van Des hommes et des dieux. De filmvertoning wordt ingeleid door Jonas Slaats, filosoof en expert interreligieuze dialoog. Alle filmtoeschouwers krijgen een kortingbon voor toegang aan de tentoonstelling Religie РHelend РVerdelend.

Praktisch

Wanneer: Dinsdag 11 december, om 19.30u

Locatie: Cinema ZED Vesalius, Vesaliusstraat 9c, 3000 Leuven
Bestel tickets