Hemelsbreed – Divers religieus erfgoed in Vlaanderen

Op woensdag 18 november werd het onderzoeksrapport ‘Hemelsbreed – Divers religieus erfgoed in Vlaanderen’ van KADOC en PARCUM, onder grote belangstelling voorgesteld.
Wilt u de lezing van prof. dr. Todd Weir nog eens rustig herbekijken? Via de onderstaande knop kan u het webinar integraal bekijken.

Het webinar herbekijken >

Tijdens de studiedag werd het onderzoeksrapport van het project voorgesteld. Het rapport bundelt de enquêteresultaten van de ‘Hemelsbreed’-bevraging per eredienst en per erfgoedsoort. Daarnaast biedt het een transversale blik, over de verschillende erediensten heen. Wat zijn de belangrijkste bevindingen per erfgoedsoort? Welke vervolgacties kunnen daaraan worden gekoppeld? En hoe zullen PARCUM en KADOC in de toekomst verder inzetten op een duurzame zorg voor het divers religieus erfgoed in Vlaanderen?

U kunt het onderzoeksrapport digitaal raadplegen op de projectwebsite:  www.hemelsbreed.be.