Fakkeltocht voor vrede 16 november Heverlee

Vrijdag 16 november is Internationale Dag van de Verdraagzaamheid. Op die dag trekt een fakkeltocht voor vrede naar het Commonwealth War Grave Cemetery in Heverlee, ook wel het Engels kerkhof genoemd. Daar bevinden zich grafmonumenten van gesneuvelden met verschillende levensbeschouwelijke achtergronden uit beide wereldoorlogen.

De tocht vertrekt om 19 uur op de site van het Heilig Hartinstituut van de zusters annuntiaten in Heverlee en trekt in ongeveer 20 minuten naar het kerkhof. Bij vertrek en bij aankomst worden enkele toespraken gehouden. Bij het kerkhof is er de gelegenheid om bij een warme kop soep met elkaar in gesprek te gaan.

Deelnemers aan de fakkeltocht krijgen een kortingbon voor een bezoek aan de tentoonstelling  Religie. Helend. Verdelend.

De fakkeltocht is een initiatief van PARCUM, in samenwerking met Cultureel erfgoed annuntiaten Heverlee en de Leuvense vredesbewegingen met de ondersteuning van de Stad Leuven. Ook GrenzenbewegenLeuven zal paraat zijn.