Vredeslicht

Vredeslicht, Lumière de la paix, Friedenslicht

Op initiatief van de scouts en gidsen van Oostenrijk, word elk jaar kort voor Kerstmis een vlam “voor de vrede” ontstoken in de grot van de geboorte te Bethlehem, een beetje zoals de olympische vlam, welke via tussenstops over heel de wereld verspreid wordt. Gewoonlijk wordt deze vlam in België verspreid tijdens diverse vieringen half december. Omwille van de huidige sanitaire maatregelen werden deze vieringen geannuleerd en de organiserende jeugdbewegingen hebben het anders aangepakt om dit vuur door te geven.

Het vredeslicht wil mensen motiveren om tussen Kerstmis en nieuwjaar een eenvoudige, maar een persoonlijke en actieve bijdrage op te nemen om warmte, vreugde, licht en hartelijkheid aan alle mensen door te geven. We oriënteren ons op de dialoog ten dienste van de vrede. Het Vredeslicht staat open voor elke levensbeschouwing.

Er komt een viering voor het onthaal van deze vlam in België, achter gesloten deuren en in streaming via de sociale netwerken Facebook en Youtube op maandag 14 december om 18u30. Je kan die hier volgen:

https://www.facebook.com/Friedenslicht.Lumiere.pour.la.paix.

https://vredeslicht.be/