17 maart poëzie in Parcum

De tentoonstelling Religie. Helend. Verdelend van Parcum werd verlengd. Een aantal gedichten werd zorgvuldig geselecteerd, die passen bij de kunstwerken in het museum en de groene omgeving van de Abdij van Park.

Op zondag 17 maart kan je de gedichten live komen beluisteren tijdens ‘Poëzie in PARCUM’. Enkele ervaren woordkunstenaars, waaronder leden van GrenzenbewegenLeuven, nemen je mee in de fascinerende wereld van de poëzie. Woord en beeld versterken elkaar, en laten je nadenken over de delicate verhouding tussen oorlog en vrede, drukte en rust.

Gedichten van onder meer Hans Andreus, Toon Tellegen en Yunus Emre passeren de revue. Oude en nieuwe gedichten, bezinnende teksten en gedichten uit andere culturen en tijden geven je bezoek aan de expo een héél unieke dimensie.

Praktisch

Wanneer en waar: 17 maart, 13u30 – 17u00 (Abdij van Park 7, 3001 Heverlee)
Verloop: je kan vrij rondlopen in het museum en de expo bezoeken, op bepaalde tijdstippen worden de gedichten op verschillende plaatsen voorgedragen. Je kan zelf het parcours bepalen.
Prijs: toegangsticket PARCUM

EXTRA: Poëzietour in PARCUM

Kan je er op zondag 17 maart niet bij zijn? De poëzietour blijft gedurende de expo gratis beschikbaar. Met een op maat gemaakte gedichtenbundel kan je op eigen houtje de tentoonstelling bezoeken. Bij de werken staat duidelijk aangegeven welk gedicht erbij past.